fredag 14. oktober 2016

Oppgave 2 – Formidling (Del 2)Formidling – Prosessen bak oppgave 5

I Digital Grafisk Design har vi fått i oppgave å skrive om en av våre innleveringer vi har hatt i løpet av semesteret. Jeg har derfor valgt å si noe om prosessen bak oppgave 5 – Illustrasjonsoppgaven!

Denne oppgaven gikk ut på å illustrere en artikkel av Frode Thuen, som stod i A-magasinet - "Bør foreldrene reagere på sitt overvektige barn?". Vi skulle også lage minst to vinetter, og noe av teksten skulle stå ut fra teksten. Illustrasjonen skulle gjøres i illustrator, og layouten skulle gjøres i Indesign.

 
Jeg har valgt å ta utgangspunkt i svaret til Frode Thuen i min illustrasjon – mer spesifikt: «Hva spising angår, kan for øvrig foreldrene i mange tilfeller bidra til et sunnere og magrere kosthold gjennom valget av matvarer du kjøper inn og hvordan de tilberedes og serveres».

I illustrasjonen ser vi et bord med et enkelt og sunt måltid. I bakgrunnen har jeg valgt å illustrere hverdagens kjas og mas om mat, hva skal man velge, hva er sunt, hva er riktig for barna, osv. Jeg valgte å gjøre bakgrunnen lys grå mot det fargesterke bordet, for å få frem at det som er viktig, ikke må gi etter for hverdagens mas og bekymringer. De valgene man gjør for barna er viktige, og maten som blir servert, bør representere hva slags kosthold og livsstil de burde vokse opp med. Foreldrene må være gode forbilder og tilrettelegge maten og aktiviteter for barna, uten at vekten til barnet er i fokus.

Jeg lagde illustrasjonen i illustrator. Alt på bordet er laget med penneverktøy. Bakgrunnen tegnet jeg for hånd, tok bilde og tracet det etterpå med penselverktøyet. Vinettene lagde jeg av kopier av illustrasjonen, hvor jeg la en sirkel rundt det området jeg ville ha og visket vekk resten rundt.

Layouten ordnet jeg i indesign. Formatet er tilsvarende A-magasinet: 210 x 278 mm. Jeg valgte å ha tre spalter. Skriftstørrelsen er 14. Fontene jeg har brukt er Minion Pro og Amatic SC. Jeg brukte Minion Pro på all teksten, utenom overskriften og avsnitt-overskriftene – der brukte jeg Amatic SC. Denne fonten valgte jeg fordi denne stilen passet godt til min illustrasjon.

Her ser dere bilder av resultatet!


3 kommentarer:

 1. Hei, Lisbeth!
  Kjempebra gjennomført! Jeg liker veldig godt den bakgrunnen du har i bildet - man ser at det har tatt tid.
  Du forklarer godt hvordan du har tenkt, og hva oppgaven går ut på. Det eneste jeg ville sett mer av, er bilder under prosess. Uansett: bra jobba!

  SvarSlett
 2. Veldig spennende med illustrasjonen! Kreativ og fin. Lurer på hvor lang tid det tok å lage den.. ? :)

  SvarSlett
 3. Veldig fine illustrasjoner og fint oppsett av artikkel! Du er flink :)

  SvarSlett